Ερύμανθος – Αχαϊα

Ερυμανθος

wikipedia org - Mountain Erymanthos
Οροσειρά Ερυμάνθου – Ορεινή Αχαϊα

Από την Πάτρα οι δυο τύποι στη TV περπατάνε στο κρύο και συζητούν για ταξίδια. » Έστειλε ο Καποδίστριας τον Βούλγαρη για να φτιάξει τη πόλη. Σ’ αυτόν οφείλονται τα παλιά κτίρια της Πάτρας«.
Ενώ περπατούν συζητούν αυτά ενώ παράλληλα τους προκύπτουν ιδέες για ταξίδια. Και γύρω από την Πάτρα αλλά και αλλού στην Ελλάδα: Στη Λίμνη Πλαστήρα, στη Καστοριά καθώς παράλληλα η εκπομπή δείχνει και θέματα σχετικά με τη Πάτρα αλλά και με τις γύρω περιοχές.

Το οδοιπορικό για το Καλέντζι Από το Καλέντζι – πατρίδα των Παπανδρέου που βρίσκεται στην ορεινή Αχαϊα, στις παρυφές του Ερύμανθου ανεβαίνεις στο βουνό με τις τρεις πανύψηληες κορφές ανάμεσα σε δάση από έλατα. Βουνό με έντονες αντιθέσεις —στα 1500μ. έλατα με πανύψηλες κορφές ανάμεσα σε οροπέδια με χαμηλ ούς θάμνους, βότανα και πόες όπου συναντάς τα βοσκοτόπια. Την άνοιξη τα ζώα που βγαίνουν από τα χειμαδιά δεν αφήνουν να μεγαλώσει τίποτε γιατί τα τρώνε.

Στα 2100μ. ο «Προφήτης Ηλίας» μία από τις τρεις ψηλότερες κορφές του Ερυμάνθου (Erymanthos). Ανεβαίνοντας στο βουνό για την κορφή μέσα σ’ ένα Αλπικό τοπίο για να φτάσεις στα 2500μ. χρειάζεται αντοχή και επιμονή. Εφοδιασμένοι οι ορειβάτες με ξηρή τροφή συνεχίζουν την ανάβαση του βουνού. Στόχος του ορειβάτη είναι η κορφή: «Θαρρείς πως αν υψώσεις τα χέρια σου θα κλείσεις όλα τα σύννεφα του ορίζοντα», λέει κάποιος από αυτούς.

[εκπομπή «Γυρίσματα» Ερύμανθος  Σκαι τηλεόραση]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.