Ρολό Μαρέγκας με Γιαούρτι

Μαρέγκα με Σαντιγύ
Μαρέγκα με Σαντιγύ

Υλικα
5 αυγά μεσαία (τα ασπράδια) (165 γρ.)
330 γρ. ζάχαρη άχνη (η διπλάσια ποσότητα των ασπραδιών)
1/2 έως 3/4 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με λίγες κουταλιές ζάχαρη άχνη (ανακατεμένη ελαφρώς με πηρούνι)
1 κομπόστα ροδάκινο ή άλλο φρούτο κομμένο σε κομματάκια ελάχιστα ψημένο με λίγη ζάχαρη
Εκτελεση *
Χτυπάς με τον αβγοδάρτη τα ασπράδια σε σκεύος που η βάση του να ακουμπάει σε νερό που βράζει (σε ύψος 2 εκ.) για δύο λεπτά (μπεν-μαρί) ρίχνεις λίγη λίγη την άχνη ώσπου να πήξουν μετρίως. Κατόπιν εκτός φωτιάς κτυπάς στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρις ότου γίνουν μια συμπαγής αφράτη μάζα. Την απλώνεις σε λαδόκολα (με σπάτουλα) ύψους 1/2 εκ. και ψήνεις στους 135 ο για 45 λεπτ και 120 ο για 25 λεπτά σύνολο για τη συγκεκριμένη ποσότητα 1:10 λεπτά
Όταν κρυώσει απλώνεις το γιαούρτι, μετά τα φρούτα (στραγγισμένα) και τυλίγεις σε ρολό όπως είναι – στη λαδόκολα. Το βάζεις στο ψυγείο. Μετά από δυο ώρες, κόβεις σε κάθετα κομμάτια και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Bon Appétit!

* (Ελβετική Μαρέγκα – Meringue Suisse) (από την πόλη Meringuen)
Εικόνα Πηγή

  • Σχετικά: Συνταγή Πάβλοβα – Chef στον Αέρα  video
  • Παρλιάρος Σοκολατένιο ρολό μαρέγκας με γιαούρτι Συνταγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.