Κέικ Βασιλόπιτα

Πολύ εύκολο κέικ που ετοιμάζεται γρήγορα και ψήνεται το ίδιο γρήγορα. Είναι μια νόστιμη γεύση που διανθίζει την ανάγκη της μέρας για κάτι γλυκό.

vasilopita_cake

    Στάδιο ένα

    • 2 φλ. Αλεύρι (φαρίν απ)
    • 3 κουτ. γλ. μπέικιν
    • λίγο αλάτι (Το αλεύρι πρέπει να κοσκινιστεί με το μπέικιν και λίγο αλάτι και να προστεθεί σταδιακά στο μείγμα βουτύρου ζάχαρης)
    Στάδιο 2

    • 110 γρ. βούτυρο μαλακό (Flora) 220 γρ /1/2 της συσκευασίας (για πιο special γεύση Βιτάμ με γεύση καρύδας)
    • 220 γρ. (1 κούπα) Ζάχαρη
    • 2 αυγά σταδιακά στο μείγμα. Ανακατεύουμε για να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι στο μείγμα 2
    Στάδιο 3

    • Προσθέτουμε στο σύνολο: Γάλα 180 ml (1 ποτήρι παρά κάτι) (Δέλτα μικρές οικογενειακές φάρμες 2%)
    • Γιαούρτι 150 γρ. (ένα παρά κάτι κεσεδάκι Δέλτα μικρές οικογενειακές φάρμες 2%)
    • Ξύσμα από 1 Λεμόνι (μεγάλο)
    • Χυμό από πορτοκάλι 2 κουτ. γλ.
    • Λίγες σταφίδες (ξανθές) προαιρετικά.

year's_cake

  1. Στάδιο 4
    • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι στα τοιχώματα μιας φόρμας
    • τοποθετούμε σε προθερμασμένο (πολύ καλά) στους 180ο και ψήνουμε 40 – 60 λεπτά (ελέγχοντας με τη λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει στεγνή)
    • Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη βανίλιας (Lidl / καλύτερη από άχνη) Αρχική πηγή (Συνταγή / εικόνα 2) ipop.gr
    • ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.