Beyond Expectations

Κατω απο τις προσδοκιες

€ 365 Days (Year 2) #65 01/04
€ 365 Days (Year 2) #65 01/04 (Photo credit: randeclip)

Δεν ξέρω τι λένε οι διάφοροι για τον κ. Λουκά Παπαδήμο  Ο κόσμος πάντως περίμενε από έναν έγκριτο τραπεζίτη, κάποιον που είχε πρωτοστατήσει στην είσοδο της χώρας στο ευρώ, γνώστη των θεμάτων του Eurogroup, πως θα ελάφρυνε τα βάρη, πως θα έδινε μια αναπτυξιακή πνοή στο νέο Μνημόνιο, πως θα κατόρθωνε να εξοικονομήσει κονδύλια εκεί απ’ όπου άλλοι δε τα είχαν καταφέρει, όμως όλα αυτά απεδείχθησαν φρούδες ελπίδες.

Το Μνημόνιο 2 είναι το ίδιο επαχθές με το πρώτο: Φοροκαταιγίδα, πετσόκομα μισθών, συμπίεση εισοδημάτων – με τα υφεσιακά μέτρα να απειλούν να καταβαραθρώσουν για τα καλά την Αγορά.
Σε αντιστάθμισμα τίποτα. Το απόλυτο κενό.

Που είναι τα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών, για την ελάφρυνση των τόκων των πάσης φύσεως δανείων (με τους δανειολήπτες να αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τις δόσεις τους), την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων, τη τόνωση της αγοράς; Σιωπή ιχθύος για την Ανάπτυξη και τη προστασία των πολιτών που δεινοπαθούν μέσα στο ζοφερό κλίμα της Κυβέρνησης Συνεργασίας  ΝΔ, Πασοκ, Λαος – που δεν είναι παρά μια αδύναμη αντίσταση στα μέτρα που επιβάλλει η αγαστή συνεργασία ΕΕ και ΔΝΤ. Σιωπή που βαφτίζεται από την 9/2/»12 «Συμφωνία με μία (1)μόνο ένσταση» —ένσταση για τη περικοπή των συντάξεων και των επικουρικών αυτών, που μοιάζει σαν το χοιρομέρι που βάφτισαν ως νέοι καλόγεροι σε ψάρι, για να μπορούν να το περιλάβουν στο (χαρμόσυνο) δείπνο της βραδυάς των εκλογών!

Έτσι για το θεαθήναι κάνουν πως αντιπαλεύουν τα μέτρα. Κι αν ήταν όντως προετοιμασμένοι πως δεν είχαν ήδη την απάντηση πάνω στο κονδύλι των 300 δις ευρώ που θα λείπει για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού ως προς το αντιστάθμισμα για τη μη περικοπή εκ νέου, συντάξεων και επικουρικών…

Συσκέπτονταν ώρες επί ωρών για να συμφωνήσουν διαφωνούντες πάνω σ’ ένα πρωταρχικό ζήτημα, χωρίς να έχουν την εναλλακτική πρόταση! Κατώτεροι λοιπόν των απαιτήσεων οι σημερινοί σκιώδεις Κυβερνήτες, άβουλοι, μοιραίοι, δεν ξέρουν τι να κάνουν το μόνο που θέλουν και σκέπτονται είναι να δια – σώσουν το εκλογικό τους προφίλ και όχι τη χώρα.
Και για «του λόγου το αληθές»: Δες το άρθρο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.