Σαν δύο σταγόνες νερού

Like two Water-drops…

Lisa-Marie Presley

Έφυγε και η κόρη του Έλβις Λίζα Μαρί, από την ίδια αιτία που έφυγε ο πατέρας της – καρδιακό επεισόδιο. ¨Εμοιζαν πολύ σαν δύο σταγόνες από το ίδιο ποτήρι νερού. Στην εμφάνιση, στο τραγούδι, στο χαρακτήρα με το ίδιο πείσμα να φθάσουν στο στόχο τους – που ήταν το ίδιο το τραγούδι. Η Λίζα Μαρί πήγε να συναντήσει τον πατέρα της πάνω από τους ήχους και τις εικόνες, σε ένα απόλυτο κενό με μονάχα την αίσθηση πως είσαι τώρα πια κοντά στα προσφιλή σου πρόσωπα που ‘φυγαν πιο πριν. Μια ανάλαφρη μουσική να ηχεί στ’ αυτιά σου, ένα απόκοσμο θρόισμα από φύλλα στα κλαδιά των δένδρων ενός δάσους που δεν το βλέπεις αλλά σε περιτριγυρίζει γεμάτο σκιές: οι σκιές όλων των πεθαμένων του μάταιου κόσμου.

Δεν είμαι τραγουδίστρια για φήμη και χρήματα – έχω από αυτά. Είμαι τραγουδιστρια για την δικιά μου επιβεβαίωση

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ

Η Λίζα Μαρί έφυγε νέα κι αυτή (54) όπως ο πατέρας της (42). Τι να κέρδισαν άραγε σ’ αυτή τη ζωή; σίγουρα τη φήμη όμως μετά από αυτή και τα χρήματα που συνεπάγονται, τι να μένει; Ένα απόλυτο κενό μοναξιάς. Γιατί όσοι ταυτίζονται με τη δημόσια εικόνα τους απομονώνονται από ό,τι άλλο μπορεί να τους φέρει μια ισορροπία και ευτυχία. Όλο ζητούν περισσότερα, όλο νοιάζονται τι θα γίνει αύριο, αγωνιούν, αναλώνονται σε πλήθος κόσμου με τον οποίο κατά βάθος δεν έχουν καμμία συνάφεια.

Η οικογένεια αυτή έχει διασκορπισθεί πια στους άγνωστους ουρανούς μιας αόρατης δύναμης που εξουσιάζει τα πάντα: όπως ήρθαν από εκεί, το ίδιο φεύγουν, αφήνοντας ένα τεράστιο δυσαναπλήρωτο κενό – το ίδιο μ’ αυτό όλων των ανθρώπων είτε κοινών θνητών είτε διάσημων και πλούσιων. Στο τέλος τίποτα δεν μένει, όλα σωριάζονται σαν χάρτινοι πύργοι στην άμμο…

Elvis Presley γ. Tupelo 1935~θ. Memphis 1977 – Lisa-Marie Presley γ. Memphis 1968~θ. Λ. Άντζελες 2023

Don’t cry daddy

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.