Ανανάς για μαγείρεμα

Ανανάς στο φούρνο

Προσερχόμενη στο σουπερμάρκετ, καθημερινά βλέπω να κόβουν στο ειδικό μηχάνημα τον ανανά σε ροδέλες. Δεν αγοράζω συνήθως τον ανανά γιατί είναι κάπως ξινό φρούτο. Το χρώμα του απαλό κίτρινο, το σχήμα του, το σιρόπι που αναδύεται από το κόψιμο και γεμίζει το διάφανο πλαστικό σκεύος που τον τοποθετούν, ωστόσο σε δελεάζει να τον βάλεις στο καλάθι σου σκεπτόμενος – να μια άλλη επιλογή για το φρούτο της μέρας!

Η συνταγή για τον μαγειρεμένο ανανά προέρχεται από την κουζίνα του Νότου των ΗΠΑ αποκαλούμενη και κρεόλ (creole). Τι περιέχει; τον ανανά κομμένο σε κύβους, αλεύρι, τυρί τσέναρ στον τρίφτη, κράκερς θρυμματισμένα. Όλο το μείγμα ψήνεται σε ταψί στον φούρνο, το αποτέλεσμα ένα ογκρατέν τύπου φαγητό, με κύριο συστατικό το νόστιμο αυτό εξωτικό φρούτο.

Αν αποφασίσεις για κάτι εξωτικό, νόστιμο, γρήγορο, φαγητό η πρόταση του μαγειρεμένου στο φούρνο ανανά, δεν θα σε απογοητεύσει. Η συνταγή είναι από το Νότο (βλέπε εξωτικά μέρη) και ικανοποιεί τους απαιτητικούς ουρανίσκους – πλην όμως, όχι και τους απαιτητικούς της χαμηλών λιπαρών κουζίνας, καθώς περιέχει τυρί, αλεύρι όμως, μια στο τόσο, τι πειράζει μιας και ο ανανάς έστω ψημένος διατηρεί τα ωφέλιμα και θρεπτικά του συστατικά!

Η συνταγή Pinepple Casserole εδώ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.