Σαρλ Σουάν

Ένας έρωτας του Σουάν

Βρισκόμαστε στα τέλη 19ου Αιώνα στο Παρίσι. Ενώ κινείται στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας του Παρισιού ο Βρετανός Σαρλ Σουάν ερωτεύεται την Οντέτ ντε Κρεσύ μια γυναίκα η οποία προσφέρει «τις υπηρεσίες της» επί πληρωμή – το ίδιο και σ’ αυτόν. Αισθάνεται περιφρόνηση για τον εαυτό του που την αγαπά γνωρίζοντας πως αν αυτό τελειώσει ο πόνος που θα του προκληθεί θα είναι τεράστιος. Επίσης ξέρει πολύ καλά πως αν παντρευτεί την Οντέτ οι πόρτες των σαλονιών δεν θα ‘ναι πια ανοιχτές γι’ αυτούς. Εξαίρεση μπορεί να είναι οι Βερντυρέν πλούσιο ζευγάρι αλλά με συνήθειες και συμπεριφορά άξεστη κάπως και χυδαία κάποιες φορές, οι οποίοι συμπαθούν την Οντέτ και την «προξενεύουν» με κάποιον ονόματι ντε Φορσβίλ.
Η άλλη εξαίρεση είναι ο φίλος του βαρώνος ντε Σαρλύ ο οποίος και τους σύστησε μεταξύ τους. Έχει ξεπεράσει τα κοινωνικά ταμπού καθώς υπάρχει συνυφασμένο μέσα του το ομοφυλοφιλικό στοιχείο – με την προσήλωση του σε νεαρότερους άνδρες.

Από τη μεριά του Σουάν – Marcel Proust – Σε αναζήτηση του χαμένου χρόνου

Περισσότερα «Ένας έρωτας του Σουάν» εδώ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.