Ένα urban σαλέ

Στη περιοχή της Λωζάνης μέσα στην πόλη και όχι στο βουνό, βρίσκεται ο πολυχώρος διασκέδασης «Mad». Εκεί στην ταράτσα του κτιρίου με θέα προς τη φωτισμένη πόλη τις νύχτες, βρίσκεται το chalet όπου μπορείς να απολαύσεις τρία πράγματα: τους ωραίους καφέδες, τα σνακς, τη θέα με τα γύρω κτίρια και φυσικά μέσα σε ένα χώρο ζεστό που θυμίζει έντονα σαλέ στο βουνό – με τις ξύλινες σκούρες επενδύσεις στους τοίχους τα δοκάρια, τις τζαμαρίες απ’ όπου απλώνεται η πόλη τη νύχτα με τα γύρω κτίρια άπλετα φωτισμένα.

Στο κτίριο στον τελευταίο όροφο στο rooftop, βρίσκεται το Mad Café

Κάθεσαι στις πολυθρόνες με τη γούνινη επένδυση αναπαυτικά. Γύρω τα φώτα της πόλης σε αντίθεση με το χαμηλό φωτισμό στο εσωτερικό. Η μουσική – στο πνεύμα lounge του κέντρου, παίζει και σε μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου ούτε έγνοιες ούτε στενοχώριες υπάρχουν – μόνο μια διασκέδαση που έρχεται μέσα από την καρδιά της γραφικής πόλης και ξεχωρίζει για τη γνησιότητα συνάμα την πρωτοτυπία της.

Despacito Remix

«Στην αρχή νομίζαμε πως δεν θέλουμε τον ήλιο, ότι με τις πρώτες ακτίνες του θα κρυβόμασταν για να ξαναβγούμε το σούρουπο μέσα από το χώρο της ντίσκο Φένιξ /Phoenix, στο ισόγειο. Αυτά όμως ήταν προτού ανοίξει το Μαντ καφέ.
Εφεξής το Μαντ ανοίγει τα φτερά του για τον τελευταίο όροφο μέσα στο φως της ταράτσας, γεμάτο χρώματα… Στο Flon απέναντι είναι το καφέ αποκαλύπτοντας μια γκαλερί φωτογραφιών (Hall of Fame) στους τοίχους του, σκηνές απ’ όλα του τα βράδια. Είναι ο καινούργιος τόπος συνάντησης όλων των κατοίκων της Λωζάνης, σαν ένας Φάρος του Φλον /Le Flon, με τον μοντέρνο σχεδιασμό της διακόσμησης του, στο προσκήνιο μέρα και νύχτα! Στο καφέ στο ισόγειο, στην ταράτσα, όπως και στο κλαμπ.
Για ένα ποτήρι ή για φαγητό με φίλους, ετοιμασμένο από τον σεφ Lavaux Rêves, με επίκεντρο αποκλειστικά τις ελβετικές γεύσεις, όπως fondue ψωμιού, στεγνό κρέας, κολοκυθόσουπες κ.ά καθώς μαρέγκες με διπλή κρέμα από γλυκά, με μια ανυπέρβλητη θέα προς την παλιά πόλη με τον φωταγωγημένο Καθεδρικό ναό τώρα στις γιορτές.
[Mad Café – Πλατεία Ευρώπης (Place d’ Europe) 6 Λωζάνη]»

Ένας λόγος να επισκεφθείς τη χώρα αυτή και την πόλη, που αν και παλιά ιστορική πόλη, ξαφνιάζει με την πρωτοτυπία των ιδεών που πηγάζουν από τα καλντερίμια της πόλης, τις πράσινες όχθες της λίμνης. Η περιοχή Le Flon όπου βρίσκεται, είναι ένα σημείο που συναντιέται το παρελθόν με το μέλλον, ένα μέρος όπου η ιστορία του σήμερα γράφεται κάθε μέρα με τις αχτίδες του ήλιου από το πρωί ως το απόγευμα του φεγγαριού που φωτίζει τις νύχτες όσων θα βγουν για μια βόλτα έξω από το κλειστό χώρο του σπιτιού ή του ξενοδοχείου τους αν είναι επισκέπτες.

Mad Café, «Le Chalet» – Lausanne, Suisse mad-cafe.ch

The Mad Club

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.