Ο Κιθαρίστας

Elvis Presley - Guitar Man

Guitar Man – E. Presley

Άφησα τη δουλειά μου στο βενζινάδικο
τη μητέρα μου μ' ένα σημείωμα αποχαιρέτησα
Με την κιθάρα μου στον ώμο
βγήκα στη λεωφόρο
Οτοστόπ να κάνω 
για το Μέμφις
προορισμός μου η Αλαμπάμα...

Άνθρωπος προερχόμενος από το Νότο ο Έλβις, δεν θα μπορούσε να μη περιλαμβάνει στη γκάμα του ρεπερτορίου του τραγούδια τυπικά της Country-music. Ένα από αυτά το Guitar Man, εντυπωσιάζει με τον ήχο – τυπικός του είδους κιθάρα και μπόντζο αλλά κυρίως με την ερμηνεία του βασιλιά Elvis Presley. Το τραγούδι το περιελάμβανε σε όλες τους τις εμφανίσεις ως την εποχή του Λας Βέγκας που σφράγισε και το τέλος του.

Elvis Presley

Elvis Presley – Guitar Man

Μιλάει για έναν τραγουδιστή με την κιθάρα του που παράτησε τη δουλειά του σ’ ένα γκαράζ και πηγαίνει προς το Νότο. Αναζητά δουλειά σε κάποιο κέντρο αλλά δεν βρίσκει όλοι του λένε «πως δεν χρειάζονται έναν κιθαρίστα…» Ώσπου σ’ ένα κέντρο στην Αλαμπάμα επιτέλους τον προσλαμβάνουν…

Η φιλία του με τον κύριο εκπρόσωπο της της Country μουσικής Johnny Cash, ήταν στενή και με το παραπάνω… Ο ένας θαύμαζε τον άλλον και οι από κοινού εμφανίσεις τους, ξεσήκωναν το κοινό.

Elvis Presley «Come back» 1968 Guitar man

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.